Subvencions.

 

AJUTS A DOCTORATS INDUSTRIALS A CATALUNYA (2023)

juny 28, 2024

Objecte:

Subvencions per al desenvolupament de projectes de Doctorat Industrial (en endavant, projectes DI) en qualsevol àmbit de coneixement i en qualsevol sector empresarial.

Modalitats:

Projectes DI cofinançats, en els quals l’entorn empresarial té un centre de treball a Catalunya i el doctorand o doctoranda es dedicarà al projecte de recerca a temps complet. En aquesta modalitat tant l’entorn acadèmic com l’empresarial són beneficiaris de l’ajut.
Projectes DI específics, previstos per a casos especials, com dedicació parcial del doctorand o doctoranda o que l’entorn empresarial estigui fora de Catalunya. En aquesta modalitat només l’entorn acadèmic tindrà la consideració de beneficiari.
Característiques dels projectes DI:

Han de tenir representació, com a mínim, de l’entorn acadèmic i de l’entorn empresarial.
Han de ser projectes de recerca i han de suposar una col·laboració entre una o més empreses o entitats de l’entorn empresarial i un o diversos organismes de recerca o entitats de l’entorn acadèmic .
El projecte de recerca dut a terme en col·laboració efectiva entre l’entorn acadèmic i l’empresarial pot generar drets de propietat industrial.
Beneficiaris:

Entorn empresarial: Empreses o altres entitats de l’entorn.
En queden explícitament exclosos:

Els organismes de recerca o entitats que en depenguin.
Les entitats vinculades formalment a la gestió o promoció del Pla de Doctorats Industrials.
Els centres adscrits a les universitats.
Entorn acadèmic: Els organismes de recerca que disposin de grups de recerca reconeguts per la convocatòria SGR més recent. En concret:
les universitats públiques i privades del sistema universitari de Catalunya
els centres de recerca amb seu a Catalunya
les fundacions hospitalàries amb seu a Catalunya
els centres tecnològics amb seu a Catalunya
Despeses subvencionables:

Les despeses subvencionables varien segons la modalitat d’ajut sol·licitada, però es poden aplicar als conceptes següents:

Cost de la matrícula del doctorand o doctoranda.
Finançament per al grup de recerca. L’import atorgat es podrà destinar a despeses relacionades amb la línea de recerca en què s’emmarca el projecte, en concret:
Contractació de personal predoctoral o postdoctoral o de suport a la recerca, mitjançant la normativa de contractació de personal pròpia de cada organisme de recerca.
Cofinançament de contractes predoctorals, postdoctorals o de suport a la recerca.
Adquisició d’equipament inventariable o bibliogràfic.
Adquisició de material fungible.
Altres despeses no incloses en cap dels apartats anteriors, sempre que estiguin relacionades directament amb l’objecte del programa.
Costos indirectes (overheads). Aquest import es destina a cobrir les despeses indirectes ocasionades pel desenvolupament del projecte.
Tutoria de tesi a càrrec de la persona responsable del projecte designada per l’empresa. Com a costos elegibles inclosos en aquesta partida hi hauria el cost total del contracte de la mateixa persona. També pot formar part dels costos elegibles el cost total del contracte del doctorand o doctoranda.
Mobilitat del doctorand o doctoranda.
Quantia de la subvenció:

L’import màxim de l’ajut és de 64.600€ i es distribueix de la manera següent:

Entorn empresarial:

Finançament per a l’entorn empresarial: fins a un màxim de 22.800 euros. L’ajuda serà com a màxim del 65% del cost elegible justificat.

Ajuda complementària: 2.000€ euros, en cas que la defensa de tesi condueixi a l’obtenció del títol de doctor/a amb menció internacional.

Entorn acadèmic:

Finançament del grup de recerca: fins a un màxim de 22.800 euros.
Costos indirectes (overheads): fins a un màxim de 4.200 euros. Es calcularan aplicant un 12,5% a les despeses justificades per l’entorn acadèmic.
Borsa del doctorand o doctoranda: fins a un màxim de 10.800 euros.
Ajuda complementària: 2.000 euros, en cas que la defensa de tesi condueixi a l’obtenció del títol de doctor/a amb menció internacional.
Característiques:

Règim de concessió: Concurrència competitiva.
Els ajuts són per a un període de 3 anys, d’acord amb el que preveu el Pla DI, comptadors a partir de la data de la resolució d’adjudicació dels ajuts o de la data del contracte, si aquesta és posterior.
Terminis:

Des del 6 de maig de 2023 fins l’11 de desembre de 2023.

Activa Startups 2024

La Secretaria d'Estat d'Indústria, a través de la Fundació EOI, preveu ajudar en aquesta convocatòria amb fons de Next...