Subvencions.

 

Subvencions per a projectes de multilocalització

jul. 1, 2024

L’objecte d’aquestes bases és regular la concessió de la línia de subvencions per a projectes de multilocalització

BENEFICIARIS

Poden ser beneficiàries d’aquests ajuts les empreses constituïdes com a societats de responsabilitat limitada o societat anònima, que tinguin establiment operatiu a Catalunya i que compleixin els requisits següents:

Que hagin facturat en els darrers dos exercicis tancats i que la facturació corresponent al darrer exercici tancat sigui de com a mínim 500.000,00 euros en el cas que el projecte de multilocalització sigui no productiu i d’1.000.000,00 euros en el cas de productiu.
Que disposi d’un rati de solvència igual o superior a 1,2. El rati de solvència es considera: Actiu Total / Passiu Exigible a curt termini+ Passiu Exigible a llarg termini, del darrer exercici tancat.
Que el sector d’activitat no es correspongui amb la indústria de la defensa.
Una mateixa beneficiària pot rebre com a màxim dos ajuts per dues implantacions a l’exterior per aquesta convocatòria.

LÍNIES D’ACTUACIÓ

Es consideren subvencionables els projectes d’implantació a l’exterior ja sigui a través de la creació o bé l’adquisició d’una empresa a l’exterior en forma de: filial, sucursal, subsidiària, joint venture o bé oficina de representació, que pot ser de tipus productiu o no productiu (serveis, comercial, logística o combinada entre si).

Per considerar la implantació a l’exterior com de tipus productiu, l’activitat d’aquesta implantació ha d’estar inclosa en alguns dels següents codis de la CCAE-2009 (Classificació catalana d’activitats econòmiques)

10 Indústria de productes alimentaris.
11 Fabricació de begudes.
12 Indústries del tabac.
13 Indústries tèxtils.
14 Confecció de peces de vestir.
15 Indústria del cuir i del calçat.
16 Indústria de la fusta i del suro, excepte mobles; cistelleria i esparteria.
17 Indústries del paper.
18 Arts gràfiques i reproducció de suports enregistrats.
19 Coqueries i refinatge del petroli.
20 Indústries químiques
21 Fabricació de productes farmacèutics.
22 Fabricació de productes de cautxú i matèries plàstiques.
23 Fabricació d’altres productes minerals no metàl·lics.
24 Metal·lúrgia i fabricació de productes bàsics de ferro, acer i ferroaliatges.
25 Fabricació de productes metàl·lics, excepte maquinària i equips.
26 Fabricació de productes informàtics, electrònics i òptics.
27 Fabricació de materials i equips elèctrics.
28 Fabricació de maquinària i equips ncaa.
29 Fabricació de vehicles de motor, remolcs i semiremolcs.
30 Fabricació d’altres materials de transport.
31 Fabricació de mobles.
32 Indústries manufactureres diverses.
331 Reparació de productes metàl·lics, maquinària i equips.
332 Instal·lació de maquinària i equips industrials.
El projecte d’implantació a l’exterior es pot portar a terme en qualsevol país.

ACTIVITATS SUBVENCIONABLES

Despeses destinades a la creació o adquisició de l’empresa a l’exterior:

Despeses de personal contractat per la empresa creada o adquirida a l’exterior i treballant exclusivament per aquesta. Es considera que el cost laboral inclou el salari brut i les cotitzacions corresponents segons cada país, derivades de la relació contractual.
Despeses de lloguer necessàries per al seu funcionament (nau, oficina, servei d’oficina tipus coworking, magatzem o serveis de lloguer de magatzem compartit).
Despeses d’assessorament extern (advocat, comptable, fiscal, estratègic).
Aquestes despeses podran ser dutes a terme tant per l’empresa beneficiària com per l’empresa creada o adquirida a l’exterior tenint en compte que la factura i el pagament d’aquestes despeses hauran de ser a nom de la mateixa empresa i haurà de quedar clarament especificat en la justificació que les despeses corresponen a la creació o adquisició de la implantació a l’exterior.

Les despeses han d’estar directament relacionades amb l’activitat de la implantació a l’exterior i ser contractades a una empresa que no sigui la beneficiària ni pertanyi a aquesta ni participi en una altre del grup. És a dir, no s’accepten despeses intraempresa o intragrups.

Despeses realitzades per l’empresa beneficiària:

Despesa de realització, per part d’un auditor de comptes, de l’informe de justificació de l’actuació subvencionada a que es refereix la base 13 d’aquestes bases. El cost subvencionable màxim acceptat per aquest concepte serà de 1.000,00 euros.

QUANTIA SUBVENCIONABLE

La quantia de la subvenció serà d’un màxim del 50% de la despesa subvencionable acceptada de la implantació a l’exterior, i del 100% per a la despesa de realització, per part d’un auditor de comptes, de l’informe de justificació.

L’import màxim d’ajut serà de 60.000,00 euros.

TERMINI D’EXECUCIÓ

En el cas d’implantació a l’exterior productiva: 12 mesos a comptar; en el cas de creació la data d’inici serà la data de la primera despesa subvencionable (amb data factura dins del 2024), que haurà d’estar compresa entre l’1 de gener de 2024 i el 31 de desembre de 2024. En el cas d’adquisició, la data d’inici serà la data d’adquisició que figura en l’escriptura o document acreditatiu corresponent, que haurà d’estar compresa entre l’1 de gener de 2024 i el 31 de desembre de 2024.

En el cas d’implantació a l’exterior no productiva: 12 mesos a comptar des de la data de constitució o adquisició de la implantació a l’exterior. La data de constitució o adquisició haurà d’estar compresa entre l’1 de gener de 2024 i el 31 de desembre de 2024. S’entén com a data de constitució o adquisició la data que figura en l’escriptura o document acreditatiu corresponent.

En ambdós casos, no es podran concedir ampliacions d’aquest termini.

En ambdós casos, abans del 31 de desembre de 2024 hi ha d’haver despesa subvencionable realitzada, és a dir, amb factura amb data màxima 31 de desembre de 2024. El fet de no haver-se iniciat el projecte dins de l’any 2024, comportarà la revocació de la subvenció.

Activa Startups 2024

La Secretaria d'Estat d'Indústria, a través de la Fundació EOI, preveu ajudar en aquesta convocatòria amb fons de Next...