Aquests ajuts tenen per objecte finançar projectes innovadors que puguin contribuir a la transformació del sector català del turisme de reunions i esdeveniments cap a la sostenibilitat, la resiliència, la inclusió i la millora de l’experiència de l’usuari. Els projectes s’han de desenvolupar i implementar a Catalunya i han de ser capaços de generar un resultat tangible, ja sigui mitjançant el desenvolupament d’un prototip funcional o la implementació d’un projecte pilot. Aquests resultats han de permetre avaluar la viabilitat i l’impacte de la solució proposada en un context real, proporcionant evidència del seu potencial per transformar el sector turístic dels esdeveniments professionals a Catalunya.
Aquesta línia d’ajuts forma part del projecte BEFuture: un projecte finançat per la Unió Europea (UE) dedicat a impulsar un canvi positiu en el sector del turisme de reunions i esdeveniments (BE: business events) a tot Europa.
Beneficiaris:
Poden ser entitats beneficiàries de les subvencions les petites i mitjanes empreses (PIME) amb seu social a Catalunya.
També poden ser-ne beneficiàries agrupacions de com a màxim quatre (4) entitats, en les quals:
- Les entitats són totes PIME, amb seu social a Catalunya
- Les entitats inclouen com a mínim una PIME, amb seu social a Catalunya, i com a mínim una entitat pública, privada o sense ànim de lucre, que són instrumentals per dur a terme el projecte.
Línies d’actuació:
Els projectes seleccionats en aquesta línia d’ajuts haurien d’ajudar a fer front als reptes més urgents del sector, a saber:
- Canvi climàtic i circularitat: contribuint a la neutralitat de carboni, l’economia circular i la mobilitat sostenible.
- Talent i inclusió: millora d’habilitats i capacitats futures, esdeveniments més accessibles i participació diversa.
- Experiència d’esdeveniments: integració híbrida i digital, tecnologies i interacció immersives, personalització i creació de comunitat.
- Governança i impacte: models de negoci regeneratius amb impacte durador, plataformes intersectorials i de comunitats locals, rendibilitat i accés a la tecnologia.
Despeses subvencionables:
Es considera despesa subvencionable aquella que de manera inequívoca respongui a la naturalesa de l’activitat subvencionada, resulti estrictament necessària i es faci en el termini i les condicions que determinin aquestes bases reguladores
- Despeses de contractació de serveis tècnics com a part del projecte subvencionat per al desenvolupament de productes, per a estudis de mercat i per al desenvolupament de plans de negoci i de propietat intel·lectual.
- Despeses per la compra de programari i llicències necessàries per a la creació i la prova de noves tecnologies per a esdeveniments o serveis, i aplicacions de seguiment de sostenibilitat.
- Despeses de registre i certificació:
- Registre del Sistema de Gestió i Auditoria Ambiental (EMAS).
- Certificació de l’etiqueta ecològica de la UE per a productes i serveis que compleixin alts estàndards ambientals
- Altres sistemes de certificació reconeguts com les certificacions ISO per a la gestió de la qualitat o la gestió ambiental.
- Despeses de promoció i comunicació (limitades al 10% del pressupost)
Despeses NO subvencionables:
- Pagaments en efectiu.
- Interessos deutors de comptes bancaris.
- Interessos, recàrrecs i sancions administratives i penals.
- Despeses de procediments legals i judicials.
- Impostos indirectes si són susceptibles de recuperació o compensació, i els impostos personals sobre la renda.
- Despeses de transaccions financeres.
- Comissions i pèrdues de canvi i altres despeses purament financeres
- Despeses justificades amb factures amb data anterior o posterior al període d’execució.
- Despeses vinculades a la preparació del dossier tècnic i administratiu per a la tramitació de l’ajut
- Col·laboracions
- Hores de seguiment de visites tècniques per part de l’Administració, i en general
- Despeses de gestió de la tramitació de l’ajut.
- Les despeses d’explotació normals de l’entitat.
- Despeses de desplaçament i allotjament.
Quantia subvencionable:
L’import de la subvenció serà d’un màxim de 30.000€
Aquestes subvencions són compatibles amb qualsevol altre ajut obtingut per les entitats beneficiàries per dur a terme la mateixa acció procedent d’altres entitats públiques o privades, nacionals o internacionals, mentre no superi el cost total de l’acció que ha de desenvolupar l’agrupació beneficiària.
Període d’execució:
Els projectes que es presentin per obtenir aquests ajuts s’hauran d’iniciar a partir de l’endemà de la resolució de concessió i hauran de finalitzar en un màxim de vuit mesos després d’aquesta data.
Període de sol·licituds:
Del 5 de desembre de 2024 al 5 de febrer de 2025
Si voleu saber-ne més o treballar aquest ajut amb nosaltres us podeu posar en contacte amb nosaltres fent click aquí